Søde filokiks egner sig godt som tilbehør til desserter, fx
rødvinskogte figner, se opskrift.
Disse sprøde filokiks er også supergode til en god vaniljeis
Den lette opskrift giver 24 stk.
# Ingredienser
4 plader frossen, optøet filodej (ca. 150 g)
4 spsk smeltet smør (ca. 50 g)
3 spsk sukker
1 stang vanilje kornene fra
* Tilberedning
Fold filodejspladerne ud og dæk dem med et vådt klæde.
Tag en plade filodej frem, pensl den med 1 spsk smør og
drys kiksene med en blanding af sukker og vaniljekorn.
Læg en ny plade filodej på og pensl den med 1 spsk smør.
Gentag med filodej, smør og filodej.
Tryk de 4 plader sammen, fx med en kagerulle.
Pensl den "tykke plade" med resten af smørret.
Del "pladen" i 24 stykker (a ca. 7x7 cm).
Kiksene kan evt. udskæres med en kagespore.
Fold hvert stykke sammen til en trekantet kiks.
Fordel kiksene på en plade med bagepapir.
Bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200 °C.
Tips: Kiksene kan opbevares i kagedåse i 3 døgn.
Se alle de bedste opskrifter med Kiks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.