De flotte, ternede småkager har en vidunderlig, rund smag af chokolade og vanilje, og er et sikkert hit på kaffebordet! Så nu skal der bages og her er opskriften
Giver 24 Skakbræt
kager
# Ingredienser
75 g hasselnødder
120 g chokolade i
stykker
315 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
175 g smør,
blødgjort
150 g sukker
2 store æg
1 tsk vanilla
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
For at fjerne
skindet fra hasselnødderne, spredes hasselnødderne i et lag i en bageform.
Bag den i 10 til 12 min
indtil de er ristede og skindet begynder af flække af; lad dem afkøle lidt.
Pak hasselnødderne
ind i en et tykt køkkenhåndklæde.
Gnid håndklædet for
at fjerne så meget af skindet som muligt.
2. Læg
hasselnødderne i food processoren.
Lad den køre indtil hasselnødderne er fint hakkede, men ikke klæge.
3. Smelt chokoladen
i en lille skål der er sat i en skål med meget varmt vand, rør i det 2 gange.
Dette vil tage ca 10 min.
4. Bland mel,
bagepulver og salt i en mellemstor skål.
5. Pisk smør og
sukker i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og
luftigt, skrab ned ad siderne på skålen en gang.
Pisk 1 æg og vanilla
i, skrab ned ad siderne på skålen.
Tilsæt gradvist
melblandingen.
Pisk med lav fart,
skrab ned ad siderne på skålen jævnligt.
6. Fjern og gem
halvdel af dejen.
Rør chokolade og
nødder i den resterende dej med en røreske.
Pak begge deje ind i
film og køl dem i 20 min.
7. Pak
chokoladedejen ud.
Læg den på et let
melet underlag.
Rul den ud til 8 mm
tykkelse med en melet kagerulle.
Skær dejen i 8 10 x
2 cm strimler.
Rul den dej som
bliver tilovers ud igen som nødvendigt, indtil alt dejen er skåret i strimler.
Gentag processen med
vaniljedejen.
8. For at samle dem
piskes det resterende æg i en lille skål indtil det er skummende.
Læg 1 strimmel
chokoladedej på et stykke bagepapir.
Pensl kanten med æg.
Læg 1 strimmel
vaniljedej ved siden af chokoladedejen.
Pensl kanten med æg.
Gentag med
yderligere 1 chokoladestrimmel og 1 vaniljestrimmel for at lave det nederste
lag.
Pensl toppen med æg.
9. Tilbered det
næste lag ved at stable strimler ovenpå det første lag, læg vaniljedejen over
chokoladedejen og chokoladedejen over vaniljedejen.
Pensl kanten af hver
strimmel og toppen af laget med æg.
Gentag med et tredje
lag for at lave skakbordet komplet.
Gentag hele
processen med de resterende dejstrimler for at lave endnu et skakbræt.
Dæk det med film;
køl det i 1 time eller indtil det er fast nok til at skære i skiver.
10. Forvarm ovnen
til 180 °C. Forbered en bageplade.
11. Pak skakbordene
ud og skær dem på tværs med en lang, skarp kniv i 6 mm skiver.
Læg dem 5 cm fra
hinanden på den forberedte bageplade.
12. Bages i 10 til
12 min eller indtil de er faste.
Lad småkagerne
afkøle på bagepladen i 2 min.
Flyt dem over på en
metalrist med en stegespade; afkøl dem helt.
13. Opbevares i
beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3
måneder.
Trin 1: Gnid
hasselnødderne for at fjerne skindet.
Trin 6: Lav
chokoladedejen.
Trin 7: Skær dejen i
strimler.
Trin 8: Lav det
første lag af skakbordet.
Trin 9: Pensl
kanterne af strimlerne med det piskede æg.
Trin 11: Skær
skakbordet i 6 mm skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------