Denne lækre tyske klassiker fås i enhver bagerbutik dernede, men du behøver ikke at rejse så langt
for at smage dem. Prøv at lave dem selv! - Det bliver så godt
Til 16 stykker. Tilberedning:
1 time plus tid til afkøling.
# Ingredienser
200 g ren, rå
marcipan
100 g flormelis
1 æggehvide
3 dråber bitter
mandelessens
200 g mandelflager
100 g letbitter
overtræks-chokolade
evt. en smule palmin
* Tilberedning
1. Marcipanen rives groft.
Med dejkrogene på
elpiskeren røres den til en glat masse med flormelis, æggehvide og
mandelessens.
Drys 75 g mandler ud
på 2 plader med bagepapir.
Kom marcipanmassen i
en sprøjtepose med stort hul i tyllen og sprøjt 16 små horn ud på mandlerne.
Drys resten af
mandelflagerne over og tryk dem lidt fast.
2. Mandelhornene bages gyldne i den forvarmede
ovn ved 180 °C (varmluft 160 °C) i 15-17 min. Lad dem køle af på pladerne.
(Resten af
mandelflagerne på pladerne kan fx bruges til at drysse på desserter.)
3. Overtrækschokoladen hakkes og smeltes i
varmt vandbad.
Massen røres glat,
den må ikke blive mere end håndvarm.
Eventuelt tilsættes
en smule palmin.
Enderne af de helt
afkølede horn dyppes i chokoladen.
Lad dem dryppe godt
af og tørre.
Energi pr. stk.: 4 g
protein. 13 g fedt. 15 g kulhydrater = 193 kcal (810 kJ)
NED I DÅSEN
Småkager bør man
opbevare i tæt tillukkede metaldåser, de forskellige slags kager hver for sig.
Ikke i plastikdåser, for der bliver kagerne bløde. Læg pergamentpapir mellem
hvert lag småkager, så de ikke klistrer sammen. Hvis det er småkager, der skal
være bløde, fx kokosmakroner, så læg et par stykker æble eller rugbrød i dåsen
til dem. Udskift æblet eller brødet med nogle dages mellemrum.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.