Sprøde småkager og cookies smager skønt til en kop kaffe, og
de kan nemt bages selv! Du kan endda fryse dejen til senere. Få alle de bedste
opskrifter her.
Aristokrater
Svenske chokoladebrød
Hulkager
Sprøde kranse
Aristokrater
(ca. 110 stk.)
375 g blødt smør
250 g sukker (3 dl)
1 lille æg
revet skal af ½ citron
75 g uskoldede, finthakkede mandler
500 g hvedemel.
Rør smørret godt med sukker og æg.
Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen let sammen.
Tril den i tykke pølser, der stilles koldt til næste dag.
Skær den ud i tynde skiver, der lægges på bageplade.
Bag kagerne øverst i ovnen.
Bagetid ca. 12 min ved 200 °C.
Til toppen
Svenske chokoladebrød
(ca. 125 stk.)
300 g hvedemel (5 dl)
1 tsk bagepulver
200 g sukker (2½ dl)
1 tsk vaniljesukker
2 spsk kakao
200 g koldt smør
1 æg
Pynt: æggehvide, perlesukker evt. snittede mandler.
Bland alle tørre dele i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret
lind).
Rul dejen ud i 3 stænger på 1½ cm's tykkelse.
Læg stængerne på en smurt bageplade.
Pensl med sammenpisket æggehvide og
drys med perlesukker og mandler.
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 10 min ved 175 °C.
Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå
snitter.
Til toppen
Hulkager
(ca. 70 stk.)
200 g koldt smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g sukker (1½ dl)
2 tsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
1 æg
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.
Læg den i køleskab et par timer.
Rul dejen tyndt ud på melet bord, og stik kagerne ud
med kageudstikker, ca. 6 cm i diameter.
Stik et lille hul i kagen med den mindste kageudstikker.
Prik kagerne med en gaffel.
Bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min ved 225 °C.
Til toppen
Sprøde kranse
(ca. 75 stk.)
250 g koldt smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ dl fløde
Pynt: sammenpisket æg og perlesukker.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt fløde og saml dejen hurtigt sammen. Må ikke æltes.
Læg den koldt ca. ½ time.
Rul den tyndt ud på melet bord.
Udstik kagerne med 2 glas eller kageudstikkere
i forskellig størrelse,
så kransens bredde bliver 1 cm.
Pensl med æg og drys med perlesukker.
Sæt kransene på bageplade.
Bag kagerne øverst i ovnen i 8-10 min ved 200 °C.
Til toppen
Tips: Alle småkager lægges på bagerist til afkøling.
Kageudstikkere, set på nettet til kr.
30,00
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.