Denne opskrift på, småkager har det hele! En skøn sød bund
og en dejlig smag af ingefær, lime og chili, der er et dejligt krydderi som
giver et varmt pift
Er fryseegnet
# Ingredienser
300 g hvedemel (ca. 5 dl)
3 spsk kartoffelmel
100 g flormelis (ca. 2 dl)
2 spsk finthakket syltet ingefær
1½ spsk fintrevet limeskal
¼ tsk stødt sød chili
250 g koldt smør
* Tilberedning
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis, ingefær, limeskal
og chili i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen,
til den ligner revet ost.
Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20
cm).
Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20
cm lang.
Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time,
eller i fryseren i ½ time.
Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver.
Læg skiverne på plader med bagepapir.
Bag småkagerne øverst i ovnen i ca. 8 min ved 200 °C.
De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.
Tips: Småkagerne kan også bages uden tilsætning af
ingefær, limeskal og chili.
Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne
jævnligt,
da ovnens temperatur kan svinge meget.
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.