Småkager er vigtige, når der skal hygges om kaffen. Find
ideer til hjemmebagte småkager med opskriften her. Disse småkager vil vække
lykke hos børnene
Giver 30 til 40
småkager
# Ingredienser
315 g + 2 spsk hvedemel
1 tsk natron
¾ tsk salt
225 g smør,
blødgjort
150 g stødt melis
150 g brun farin
2 store æg
1 tsk vanilla
35 g kakao
120 g hvid chokolade i brækket i 1½ cm stykker
Assorteret dekorations
kandis (valgfrit)
120 g chokoladeknapper
* Fremgangsmåde
1. Læg 315 g mel,
natron og salt i en lille skål; rør for at blande det.
2. Pisk smør, stødt
melis og brun farin i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er
let og luftigt, skrab ned ad siderne på skålen.
Pisk æg i, 1 ad
gangen, skrab ned ad siderne på skålen efter hver tilsætning.
Pisk vanilla i.
Tilsæt gradvist melblandingen.
Pisk med lav fart, skrab
ned ad siderne på skålen.
3. Fjern det halve
af dejen fra skålen; gem det.
For at lave
chokoladedejen piskes kakao i den resterende dej med en røreske indtil det er
godt blandet.
For at lave vanilje
småkagedej piskes resterende 2 spsk mel i den gemte dej.
4. Flad hvert stykke
dej ud til en cirkel; pak det ind i film og køl det i 1½ time eller indtil det
er fast. (Dejen kan køles i op til 3 dage før bagning.)
5. Forvarm ovnen til
190 °C.
6. Arbejd med en dej
type ad gangen, pak dejen ud og læg den på et let melet underlag.
Rul dejen ud til 6
mm tykkelse med en godt melet kagerulle.
7. Skær dejen ud i
ønsket form med småkageforme.
Læg udskæringerne 2½
cm fra hinanden på en usmurt bageplade.
8. Bages i 9 til 11 min
eller indtil de er faste.
Lad småkagerne stå
på bagepladen i 2 min.
Fjern småkagerne med
en stegespade og læg dem på en metalrist; afkøl dem helt.
9. Til hvid
chokoladepynt placeres bagechokoladen i en lille genlukkelig plastic frysepose;
luk posen.
Læg den i mikroovnen
på MELLEM (50% styrke) i 2 min.
Vend posen; giv den
yderligere 2 til 3 min på MELLEM (50% styrke) eller indtil det er smeltet.
Ælt posen indtil bagechokoladen er jævn.
10. Skær et meget
lille hjørne af posen; Tryk eller dryp bagechokoladen ud over
chokoladesmåkagerne.
Dekorer som ønsket
med den assorterede kandis.
Lad dem stå indtil
den hvide chokolade er fast, ca 30 min.
11. Til
chokoladepynt placeres chokoladeknapperne i en lille genlukkelig plastic
frysepose; luk posen.
Læg den i mikroovnen
på HØJ i 1 minut.
Vend posen; giv den
yderligere 1 til 2 min på HØJ eller indtil det er smeltet.
Ælt posen indtil
chokoladen er jævn.
12. Skær et meget
lille hjørne af posen; tryk el er dryp chokoladen ud over vaniljesmåkagerne.
Dekorer som ønsket
med dent assorterede kandis.
Lad dem stå indtil
chokoladen er fast, ca 40 min.
13. Opbevares i
beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3
måneder.
Tips: Sorte og hvide sandwiches: Skær begge
dejtyper ud med den samme småkageform.
Smør et tyndt lag af den tilberedte glasur på den flade side af chokolade
småkagen.
Læg den flade side
af vanilje småkagen over glasuren.
Pynt en eller begge
sider af småkagen med smeltet chokolade eller hvid bagechokolade.
Trin 3: Bland
chokoladedejen.
Trin 4: Pak
dejcirklerne ind i film.
Trin 6: Rul
chokoladedejen ud.
Trin 7: Skær dejen
ud.
Trin 9: Ælt den
hvide chokolade i plasticposen.
Sorte og hvide
sandwiches: Lav småkage sandwiches.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------