Speculaas er en type krydret shortcrust-kiks bagt med speculaas-krydderier, der stammer fra amtet Flandern i det nuværende Belgien, Frankrig og Holland. Speculaas-kiks er normalt flade og er ofte støbt til at
bære visse traditionelle billeder. De er særligt populære omkring St.
Nicholas-festen.
Giver c a 50 stk.
# Ingredienser
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
--
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nelliker
¼ tsk stødt hvid
peber.
--
1 usprøjtet appelsiner
150 g brun farin
150 g smør
3 spsk mælk
* Tilberedning
Bland mel, bagepulver,
krydderier, friskrevet appelsinskal og farin sammen.
Smuldr smørret i
blandingen, og saml dejen med mælk.
Pak dejen ind i
husholdningsfilm, og læg den i køleskabet ca. 1 time.
Tænd ovnen på 175 °C.
Rul dejen ud, og
udstik i stjerner eller andre figurer.
Du kan også trille
dejen til kugler og trykke dem med et kagestempel.
Læg kagerne på en
bageplade med bagepapir, og
drys med
hasselnøddeflager.
Bag kagerne i ovnen i
ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Afkøl på en bagerist,
og opbevar dem i en kagedåse.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter
Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------