Pizza er et fladt rundt brød med topping af olie og tomatsauce, samt få - eller flere ingredienser som topping af forskellig type.
Den kan købes på et pizzeria, en restaurant, eller den kan være hjemmelavet.
Pizzaer fås også dybfrosne; de kan købes i supermarkeder m.m.
Billedet viser en Pizza Margherita, en typisk Napolitansk
pizza
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Hævetid, ialt: 45 min. Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
25 g gær
1½ dl vand
½ tsk salt
2 spsk olie
250 g pizzamel (4
dl) Tipo 00
* Tilberedning:
1. Rør gæren ud i
vand.
Tilsæt salt og olie
og bland melet i til en passende konsistens.
Ælt dejen godt
sammen. Stil den til hævning 30 min.
2. Rul dejen ud til
en stor, rund plade og lav en kant hele vejen rundt.
3. Fordel fyld over
og lad pizzaen efterhæve 15 min.
4. Bag pizzaen 20-25
min ved 225 °C.
Spis pizzaen mens
den er varm.
Tips
Pizzamel er blandet af forskellige stærke hvedesorter, og
har et højere glutenindhold end almindeligt hvedemel. Det giver brødet en
finere hæveevne, en dejlig, fyldig smag og en god sej krumme.
1-2 dl af melet kan
erstattes med grahamsmel, hvis du ønsker en grovere pizza.
Forslag til fyld
Pizza med tomat
Fordel et tyndt lag
tomatpuré over pizzabunden.
Kom skivede tomater
over og drys med salt, peber og merian, oregano og/eller basilikum.
Drys reven ost over.
Bag pizzaen 20-25
min ved 225 °C.
Pizza med
ansjoser
Fordel osteskiver og
tomatskiver over pizzabunden.
Kom ansjosfileter og
olivenskiver over og drys evt. med lidt reven ost.
Bag pizzaen 20-25
min ved 225 °C.
Pizza med
champignon og bacon
Skær 4-6 tomater i
skiver og lad dem snurre i lidt olie på panden.
Pensl den udrullede pizzabund med olie og kom tomaterne over.
Krydr med salt, peber og oregano.
Fordel 2-3 dl reven ost og 100 g skivede champignon over.
Dæk med baconskiver.
Bag pizzaen 20-25
min ved 225 °C. Drys hakket persille over.
INFO: Hjemmelavet pizza
Du går sjældent galt i byen med en hjemmelavet pizza! Det
bedste ved en hjemmelavet pizza er, at du helt selv styrer, hvordan den skal
smage. Du kan lave en klassisk pizza med tomatsauce, dit yndlingsfyld og -
selvfølgelig - rigelig ost! Du kan også lave en hvid pizza, hvor tomatsaucen
skiftes ud med mascarpone, ricotta eller cremefraiche og toppes med fx tynde
skiver kartoffel og pesto.
Pizzadejen kan også laves på forskellige måder, fx som en lys
pizzadej med durummel eller som en grov pizzadej med rugmel. Du kan også
eksperimentere med et sundere alternativ til den klassiske hvedebund og prøve
at bage en pizza med blomkålsbund, en pizzabund lavet på kikærtemel eller måske
en pizza med sprød kartoffelbund.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza og med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.