Denne lidt tykke
pizza er noget helt særligt med kraftig tomatsauce, røget skinke og ægte
mozzarellaost. Her er en virkelig lækker pizza
Tid: ca 1 time,
heraf ca 40 min til hævning + 15 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
ca 5 dl hvedemel
TOMATSAUCE:
1 løg
1 spsk olie
1 ds. flåede tomater,
hakkede
½ tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk basilikum
FYLD:
150 g røget skinke
200 g mozzarellaost
frisk basilikum
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
37 °C .
Smuldr gæren ud i en
skål og udrør den med lidt af vandet.
Tilsæt resten af
vandet sammen med olie, salt og det meste af melet.
Ælt dejen godt
igennem og lad den hæve ca 40 min.
2. Pil løget og hak
det.
Svits det i olien på
en pande. Tilsæt tomater og krydderier.
Lad saucen koge så
den bliver tyk, ca 10-15 min.
3. Læg dejen i en
egnet smurt rund form ca 30 cm i diameter.
Tryk dejen ud med en
melet hånd.
4. Hæld tomatsaucen
over dejen.
Skær skinken i
strimler og osten i skiver og fordel det over saucen.
Bag pizzaen nederst i en 250 °C varm ovn ca 15 min.
5. Læg
basilikumblade på, server pizzaen med en grøn salat med agurk.
Tips:
Skær pizzaen i
smalle strimler og server dem til en drink eller på en buffet.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------