Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time. Hævetid: 1¼ time Bagetid: ca 25 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Som frokostret: 4 personer Som hovedret: 2 personer.
# Ingredienser
til Pizza Napoletana
1 portion pizzadej
Fyld:
modne San
Marzano-tomater
3-4 ansjosfileter
mozzarellaost
1 spsk friskhakket basilikum
1 spsk friskhakket oregano eller 1 tsk tørret peber
Endvidere: 4-5 spsk olie
*
Sådan laves Pizza Napoletana
1. Lav en portion Pizzadej. Sæt ovnen på
225 °C.
Fyld:
2. Skold og flå tomaterne.
Befri dem for stilkefæste og kerner og skær tomatkødet i
mindre stykker.
Skær ansjosfileterne i mindre stykker.
3. Ælt dejen igennem og rul den til en tynd, rund plade.
Fold en kant hele vejen rundt, så fyldet holdes på plads.
Anbring pizzapladen på en oliesmurt, meldrysset plade.
4. Fordel tomater, sardelstykker, skiver af osten og de
hakkede krydderurter over pizzaen.
Krydr med friskkværnet peber og dryp med olie.
5. Bag pizzaen midt i ovnen i 20-25 min., til kanten er
lysebrun og sprød.
Server straks.
Tips: Sorte oliven kan fordeles over pizzaen sammen
med det øvrige fyld.
Dejen kan udrulles til 2 eller 4 runde pizzaer.
Pizza Napoletana er den enkleste af pizzaerne, og man mener,
at alle andre variationer stammer herfra.
Bel paese ost kan bruges, men skal kun bage med de sidste min.
Skal pizza gøre det ud for et middagsmåltid, kan en blandet
salat ledsage.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------