Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Andelår i vinsauce
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 25 minutter plus
stegetid
# Ingredienser
4-6 andelår
salt og peber
1 løg
4 fed hvidløg
2 gulerødder
1 appelsin
1 spsk smør
1 tsk hvedemel
1 laurbærblad
1 tørret chili
½ l tør hvidvin
175 g grønne oliven
sukker
1 spsk vineddike
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 225 °C.
Andelårene drysses med salt og peber.
Løget og hvidløgsfeddene skrælles og hakkes fint.
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver.
Appelsinen skæres ud i fileter.
2. Andelårene brunes i varmt smør.
Løg, hvidløg og gulerødder steges med et øjeblik.
Det hele drysses let med mel.
Laurbærblad, chili og appelsinfileter tilsættes.
Det steges i den forvarmede ovn ved 200 °C i ca 20 minutter,
til andelårene er sprøde.
Så hældes vinen ved, og det steges videre i ca 20 minutter.
3. Olivenerne udstenes og skæres i skiver.
Laurbærblad, chili og appelsinfileter tages op af fadet.
Kog saucen ind med 1/3 og varm olivenerne i den.
Smag den til med salt, peber, sukker og eddike.
Andelårene anrettes med saucen.
Pr. portion ca 558 kcal/2342 kj. 28 g protein, 40 g fedt, 13
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------