Italiensk antipasti er forretter, og her får du 3 lækre
varianter. Start middagen med små retter, man kan sidde og nyde for at starte
hyggen.
Til 4 personer Tid: 30 min.
# Ingredienser
Bresaolaruller:
12 skiver bresaola (eller serrano)
100 g artiskokpesto
1 håndfuld rucola
1 spsk friskhøvlet parmesan
Marinerede artiskokhjerter:
1 dåse artiskokhjerter i vand
2 spsk olie
2 spsk hakket bredbladet persille
1 fed hvidløg
Mozzarellakugler:
150 g små friske mozzarellakugler
1 spsk olie
1 knsp tørrede chiliflager
3 semidried tomater i olie
*
Sådan gør du:
Bresaolaruller:
Kom et tyndt lag pesto og lidt rucola på hver skive
bresaola, og rul dem sammen.
Anret på et fad, og drys med parmesan.
Marinerede artiskokhjerter
Hæld væden fra artiskokkerne, og skær dem i halve eller
kvarte.
Bland dem med olie, hakket persille og presset hvidløg.
Anret i små skåle.
Mozzarellakugler:
Hæld væden fra ostekuglerne.
Vend dem med olie og chiliflager, og anret sammen med
hakkede semidried tomater.
TIPS: Bresaola er den italienske variant af lufttørret
saltet oksefilet, som har modnet i to-tre måneder til den er blevet hård og har
fået en dyb rød, næsten lilla farve. Fremstillingsteknikken stammer fra
Valtellina-dalen i regionen Lombardiet i Italien.
Næringsindhold Pr. person: Energi 3701 KJ (884 kcal)
Protein 29,7 g. Kulhydrat 15,2 g. Fedt 73,3 g.