Antipasti er flertalsformen af antipasto, den italienske
betegnelse for hors d'oeuvre.
Med andre ord små forretter, der i øvrigt serveres både
kolde og varme.
De kolde antipasti er oftest saltede, og kan fx være tynde
skiver pølse af salami-type, mortadella-pølse, lufttørret eller saltet skinke,
oliven, ansjos, marinerede svampe eller artiskokhjerter, marinerede grønne
bønner eller kogte, kolde, tørrede bønner marineret med løg og hvidløg,
peberfrugter, tunfisk, forskellige krebs- og skaldyr samt blæksprutter med
mere.
Af varme antipasti kan nævnes olivenoliestegte skiver af
hvidt brød med smeltet ost, med fjerkrælever, med skaldyr eller grønsager,
næsten som en slags mini-pizza.
Se de bedste opskrifter med
Antipasti - antipasto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------