Denne aubergine tapas rammer alle tonerne af vores yndlingsstegte
(eller bagte!) versioner, minus al den friturestegning. Lav din egen marinara-sauce
(det er nemmere, end du skulle tro).
2-4 portioner. Forberedelsestid: 10 min. Samlet tid: 45 min.
Kalorier pr portion: 379
# Ingredienser
4 skiver sprødt hvidt brød, revet i små stykker (ca. 1 kop)
1 fed hvidløg, hakket
1 spsk + 2 tsk olie
salt og friskkværnet sort peber
1 lille aubergine (ca. 450 g), trimmet, skåret i 1½-2 cm skiver
¾ kop marinara sauce
¾ kop revet mozzarella
¼ kop hakket friske basilikumblade
* Tilberedning
1. Kom brød, hvidløg og 2 tsk olie i en skål og smag til med
salt.
Arrangeres i et enkelt lag i en airfryer-kurv.
Kog ved 180 °C i ca. 3 min, vend et par gange, indtil de er gyldne
og sprøde.
Overfør til en tallerken. Tør kurven ren.
2. Krydr aubergine med ½ tsk salt og et par kværn peber.
Pensl afskårne sider med resterende 1 spsk olie.
3. Arbejd i hold, anbring aubergine i et enkelt lag i en airfryer-kurv,
med en afstand på ca. ¼" fra hinanden.
Kog ved 200 °C, vend halvvejs igennem, indtil meget mør og gylden,
ca. 12 min.
Hæld lidt marinara ovenpå af skiver, top med lidt mozzarella.
Vend tilbage til airfryer og fortsæt med at koge,
indtil osten er smeltet og boblende, 1 til 2 min mere.
4. Fordel aubergine mellem tallerkener.
Top med basilikum og brødkrummer.
I stedet for at overtrække aubergineskiverne med panering, bager
du i stedet bare skiverne,
indtil de er møre, topper dem med marinara og ost og afslutter
dem med hvidløgscroutoner og basilikum. Det er perfekt til en middag.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------