Denne ret serveres i sit hjemland Grækenland som aperitif sammen med oliven, brød og et glas ouzo
eller rødvin. τοστ και καλώς ήλθατε
Tid: ca 1 time,
heraf 30-40 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg auberginer
3-5 fed hvidløg
2 spsk
hvidvinseddike
friskpresset saft af 1 citron
2 dl olie
½ tsk salt
PYNT:
bredbladet persille
* Fremgangsmåde
1. Prik auberginerne
tæt med en gaffel.
2. Læg auberginerne
i en bradepande og steg dem i ovnen ved 200 °C 30-40 min.
3. Lad dem svale
noget af. Flæk dem og grav frugtkødet ud med en ske.
Læg det i en skål,
gerne i foodprocessoren.
4. Pil hvidløgene og
pres dem.
Kom det ned til auberginekødet sammen med hvidvinseddike og citronsaft.
Kør det hele til en
glat puré.
5. Tilsæt olien lidt
ad gangen mens maskinen kører (hold ca 2 spsk tilbage).
Smag til med salt.
6. Stil salaten i
køleskabet til den skal serveres.
7. Rør resten af
olien i lige før serveringen. Pynt med persille.
Tips: I stedet for olie kan du bruge majs-
eller rapsolie, men retten får da ikke den
samme autentiske smag. Du kan mildne smagen lidt ved at tilsætte yoghurt.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------