De
små pandekager, som oftest serveres med kaviar eller stenbiderrogn, smager også
dejligt med andre toppings.
Arbejdstid:
20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 10 min.
# Ingredienser:
16-20
blinis:
25
g gær
½
dl vand
½
dl mælk
100
g boghvedemel
1 tsk
salt
1 tsk
sukker
100
g hvedemel
2 æg
50
g smeltet smør
Topping
til 8 blinis:
1
avocado
1
spsk lime- eller citronsaft
½
frisk chili
salt
og peber
150
g rejer
purløg
*
Sådan laver du Blinis med avocado og rejer:
Rør
gæren ud i lunken vand og lun mælk.
Rør
boghvedemel, salt og sukker i dejen, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Rør
hvedemel, æggeblommer og smeltet smør i dejen.
Pisk
æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
Bag
dejen som små tykke pandekager på en varm pande med smør.
Mos
avocadokødet sammen med lime- eller citronsaft, og tilsæt finthakket chili
(uden frø og mellemvægge).
Smag
til med salt og peber, og anret på blinis sammen med rejer og purløg.
TIPS:
Du kan fryse overskydende blinis.
---
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk prøv
selv, Madplaner,
Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD