Her er en italiensk
klassiker, som er blevet en populær småret på mange danske barer og cafeer.
Fuldkornsbrød indeholder flere kostfibre end almindeligt hvidt brød.
Forberedelse 15 min.
4 portioner
# Ingredienser
4 skiver
fuldkornsbrød
2 fed hvidløg
6 tomater på stilk
(eller andre kødfulde tomater)
1 lille rød
chilifrugt (kan udelades)
8 store
basilikumblade
⅓ tsk friskkværnet sort peber
2 tsk olie
* Tilberedning
1. Rist brødet let.
Pil og halver
hvidløgsfeddene og gnid brødskiverne med dem.
Lad brødet køle af
2. Skyl og halver
tomaterne, fjern stilkfæste og kerner.
Skær tomatkødet i
små tern og læg dem i en skål.
3. Del chilifrugten
på langs og fjern kernerne.
Hak den fint og
bland den med tomaterne.
(Det er ikke strengt
nødvendigt at anvende chili i denne opskrift).
4. Læg brødskiverne
på et serveringsfad.
Fordel tomaterne på
dem.
5. Skyl basilikummen
og tør bladene.
Læg bladene ovenpå
hinanden og tril dem sammen til en rulle.
Skær tynde skiver af
rullen og fordel dem på tomaterne.
Krydr med
friskkværnet peber og dryp lidt olie over.
VARIATION
Bland kapers eller
hakkede grønne eller sorte oliven i tomaterne.
Et andet alternativer at lægge en ansjosfilet over tomaterne.
Tips:
Det er let at
udkerne tomater.
Del tomaterne på langs og
skrab helt enkelt
kernerne ud med en teske.
Det er også godt at
krydre tomaterne med
frisk timian eller
rosmarin.
De små nåleagtige
blade får man af ved at
ribbe stilkene.
• Rå hvidløg indeholder
E-vitamin.
Pr. portion: Energi:
Kcal 111 = kj 466
Kulhydrat 18 g
Protein 3 g Fedt 3 g (24%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.