Denne farvestrålende pizza vil nok blive en af dine
yndlingsopskrifter. Lav forskellige varianter på samme plade og succesen. er
hjemme!
• Der skal stå grønsager på menuen mindst en gang om dagen.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 20 min.
# Ingredienser
PIZZADEJ:
25 g gær
1½ dl vand, 37 °C
½ tsk salt
1½ tsk olie
4-4½ dl hvedemel
FYLD:
1 dåse knuste tomater
1 fed finthakket hvidløg
2 tsk italiensk salatkrydderi
1 tsk salt
¼ tsk groft kværnet sort peber
2 gule peberfrugter
2 små zucchini / squash
1 bøftomat
250 g champignoner
2 tsk kapers
100 g sorte oliven
1 bundt basilikum
300 g mozzarellaost
1 spsk olie
* Tilberedning
1. Opløs gæren i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet, salt og olie. Rør melet i.
Lad det hæve tildækket 30 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Bland hvidløget i de knuste tomater sammen med
krydderier, salt og peber.
Skær peberfrugten i fine strimler.
Skiv zucchinien tyndt .
Skold og flå bøf tomaten, fjern kernerne og skær kødet i tern.
Skær svampene i skiver.
3. Ælt dejen smidig, rul den ud og læg den på en bageplade
med bagepapir.
Smør tomatblandingen over dejen.
Drys peberfrugten med salt og peber og bland med kapers og
fordel det på ¼ af dejen.
Læg zucchiniskiverne på ¼, krydr og drys halvdelen af oliven
over.
4. Hak basilikum, bland med tomattern.
Krydr og fordel på ¼ af dejen.
Dæk ¼ af dejen med svampe og oliven.
Fordel osteskiver over. Dryp med olie og bag.
Grønsags pizza:
Pr. portion: Energi: Kcal 645 = kj 2709
Kulhydrat 63 g Protein 24 g Fedt 33 g (46%) Fibre 8 g
Tips:
Pizzadejen skal være blød og·smidig, ellers kan
bunden blive hård og tør, når den er færdig.
Tilsæt melet lidt ad gangen, når du laver dejen.
Bagningen: dryp først med lidt olie.
Bag så på nederste rille i 20 min på 225 °C.
Pizzaen skal være svagt gylden. når den er færdig.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..