Hors d'oeuvre er fransk for små, lette retter. På engelsk hedder de appetizers og starters, på kinesisk Dim Sum, på spansk tapas. Du kan
også få opskrifter på små snacks, som du kan byde dine gæster - find dem alle her
Giver 40 ruller
# Ingredienser
Sur og sød sauce:
4 tsk majsstivelse
25 cl vand
12½ cl hvid eddike
100 g sukker
6 cl tomatpasta
Hors d'oeuvre Ruller:
225 g rensede,
afskallede rejer
495 g frossen færdiglavet butterdej eller 40 wonton-omslag
100 g ægnudler eller
tynde kinesiske ægnudler, der er knækket i 2½ cm stykker
2 spsk smør
120 g magert
flæskekød, hakket fint
6 friske mellemstore
champignon, hakket fint
6 forårsløg med top,
hakket fint
1 hårdkogt æg, hakket fint
1½ spsk tør sherry
½ tsk salt
1 knsp peber
1 æg, let pisket
olie til stegning
grønsagsbundter til pynt
Tips: For at lave grønsagsbundterne
skæres 15-20 cm af toppene af de forårsløg.
Læg dem i saltet
vand; lad det stå i mindst 15 min.
Bind dem til små
bundter af friske grønsager.
* Fremgangsmåde
1. Tilbered sur og
sød sauce:
Bland alle
ingredienserne i en lille kasserolle.
Bring det i kog over
mellem varme, rør i det konstant.
Sæt det til side
indtil det skal bruges, eller dæk det til og køl det i op til 8 timer.
2. Hæld nok vand i
en mellemstor kasserolle til at dække rejerne.
Bring det i kog over
mellem-høj varme.
Læg rejerne i. Skru
ned til lav varme.
Lad det simre i 5
til 10 min eller indtil rejerne krøller og bliver røde.
(De må ikke
overkoge, da rejerne vil blive seje.)
Lad dem afdryppe og
sæt dem til side til afkøling.
3. Tag butterdejen
ud af fryseren.
Lad det stå,
udækket, i stuetemperatur indtil det er klar til brug, ca 20 min.
4. Imens koges
nudlerne i efter pakkens anvisninger indtil de er møre men stadig faste, 2-3 min.
Lad dem afdryppe og skyl dem under rindende koldt vand; afdryp dem igen.
Hak nudlerne fint.
5. Varm smørret i en
wok eller en dyb pande over mellem-høj varme.
Tilsæt flæskekødet;
lynsteg indtil det ikke længere er rødt i midten, ca 5 min.
6. Tilsæt champignon
og løg; lynsteg i 2 min.
7. Fjern wokken fra
varmen.
Hak rejerne fint. Kom
dem op i wokken sammen med nudler, hårdkogt æg, sherry, salt og peber;
bland det godt.
8. Hvis du bruger færdigkøbt
butterdej, skilles butterdejspladerne fra hinanden.
Hvis butterdejen er
for blød, lægges det i fryseren i nogle få min til det bliver fastere.
(Det er nemmere at
arbejde med, hvis det er koldt at røre ved.)
Læg butterdejen på
et lag melet underlag.
Med en let melet
kagerulle, rulles og formes hver butterdejsplade til 37,5 x 30 cm rektangel;
skæres til 20 stk (7,5 cm) kvadrater.
9. Læg 1 spsk af
kødblandingen i midten af hver butterdejskvadrat eller wonton-omslag.
10. Pensl kanterne
let med pisket æg.
Rul dem tæt op om fyldet; klem kanterne let sammen så de lukkes.
11. Varm olien op
til 190°C i en wok eller en stor stegepande.
Læg 4-6 ruller i ad gangen;
kog dem indtil de er gyldne og sprøde, 3-5 min.
Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Pynt hvis det ønskes. Serveres med sur-sød sauce.
Trin 4: Hak
nudlerne.
Trin 5: Lynsteg
flæskekødet.
Trin 8: Skær dejen i
kvadrater.
Trin 9: Læg fyldet
på dej-kvadraterne.
Trin 10: Rul dejen
op.
Trin 11: Kog
rullerne.
INFO: Hors d'oeuvre (udtales "or-DERVS") er i
fransk køkken en fællesbetegnelse for små, lette og oftest kolde retter, der
serveres umiddelbart før hovedretten for at vække appetitten. På engelsk hedder
de appetizers og starters, på kinesisk Dim Sum, på spansk tapas. Hors d'oeuvre
kan serveres, mens gæsterne står og venter, eller ved bordet.
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------