Sushi er det
perfekte eksempel på det japanske køkken. Den japanske mad er let og har en
frisk karakter. Spis og nyd! Her er opskriften
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 12 min. 20 stk.
# Ingredienser
2½ dl rundkornede
ris
2½ dl koldt vand
1 spsk risvin- eller
hvidvinseddike
1 spsk sukker
4 blade noritang
50 g røget laks,
finthakket
1 agurk, finthakket
TIL SERVERINGEN:
wasabi (japansk peberrod)
japansk soya
* Tilberedning
1. Skyl risene i et
dørslag eller en gryde, til vandet er klart og rent.
2. Læg risene i en
gryde med det kolde vand.
Dæk til og stil til
side i 30 min.
3. Sæt gryden med
risene på blusset ved god varme, til vandet koger.
Skru ned og lad det
simre i 12 min.
Tag gryden fra
varmen og lad den stå i 10 min med låget på.
4. Kom vineddike og
sukker ned til risene og rør godt rundt med en gaffel.
Lad risene svale af
og rul det derefter til små boller.
Afkøl bollerne i 10 min.
5. Skær noribladene
til rektangler eller kvadrater.
Placer hver risbolle
på en bid nori.
Læg laks og agurk på
toppen.
Server med wasabi og
soya til.
Tips:
Anvend en sushimåtte
hvis du vil rulle sushien sammen.
Læg et lag ris på
noritangen og laks og agurk i en stribe ovenpå risene.
Rul sammen og skær ud.
Lav syltet ingefær
ved først at skære den i bidder.
Hæld den så over med
kogende vand, 1 spsk sukker og
4 spsk risvineddike.
Lad det trække 30 min.
Pr. stk.: Energi: Kcal
41 = kj 172
Kulhydrat 6 g
Protein 2 g Fedt 1 g (22%) Fibre 0 g
• Noritang er meget
rig på kalcium og jern.
• Agurk indeholder
meget C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.