Du har ikke brug for en særlig lejlighed til at spise kammuslinger.
Disse luftstegte kammuslinger er den perfekte måde at få en sprødstegt godbid når
som helst, uden besvær med varm olie. Her med remouladesauce!
4 portioner. Forberedelsestid:
20 min. Samlet tid: 45 min
# Ingredienser
TIL MUSLINGERNE
1 kop panko brødkrummer
1 tsk Old Bay eller Cajun krydderi
2 spsk smør, smeltet
450 g kammuslinger
salt
1 kop hvedemel
1 æg, pisket
1 citron, skåret i tern
til servering
TIL REMOULADESAUCEN
1 kop mayonnaise
1 spsk dijon sennep
1 spsk citronsaft
1 spsk Hot sauce (fx Frank's
eller Tabasco)
1 spsk hakket persille
1 spidskål, skåret i tynde
skiver
1 fed hvidløg, revet eller
hakket
1 tsk Old Bay eller Cajun krydderi
* Tilberedning
1. Bland panko og Old Bay
i en lav skål, indtil det er godt blandet.
Dryp smeltet smør i, og
vend panko med en gaffel for at blande godt.
2. Dup kammuslingerne tørre
og krydr over det hele med 1 tsk salt.
Læg mel, æg og panko i
3 lave skåle for at skabe en dyppe-station.
Overtræk en kammusling
med mel og tap det overskydende af.
Hæld derefter i ægget og
til sidst panko-blandingen.
(Arbejd med én tør hånd
og én våd hånd for at undgå ekstra rod.)
Tryk panko-blandingen ind
i kammuslingen for at sikre, at den klæber,
og læg den på en tallerken
foret med køkkenrulle.
Gentag med de resterende
kammuslinger.
Stil kammuslinger i køleskabet
i 20 min uden låg.
3. I mellemtiden laver
du remouladen:
I en lille skål blandes
al remoulade-ingredienser og piskes, indtil den er glat.
Dæk med plastfolie og stil
på køl.
4. Spray overfladen af
airfryer-kurven med olie og indstil airfryer til 200 °C.
Tag kammuslinger ud af
køleskabet og tjek paneringen for våde pletter.
Hvis der er våde pletter,
klap dem forsigtigt med lidt af pankoblandingen.
Anret halvdelen af kammuslingerne
i airfryer-kurven, så ingen rører, og steg i 3 min.
Brug en tang eller en fleksibel
spatel, vend forsigtigt hver kammusling og
kog i yderligere 3 min.
Panko-paneringen skal være
gyldenbrun og føles sprød at røre ved.
Gentag med den resterende
halvdel.
Server straks med remoulade
og en citronbåd.
Airfryertips
Pandestegte kammuslinger er kendt for deres karakteristiske topskorpe
og møre tekstur.
Vi panerer disse i sprød panko med smeltet smør for at opnå den
samme stemning i en airfryer i stedet for i en supervarm stegepande.
Resultatet er saftige, sprøde og perfekt møre airfryers kammuslinger
med et strejf af krydderi fra skaldyrs bedste ven: Old Bay-krydderi.
- Næsten alt paneret og stegt vil have gavn af chill time i køleskabet.
Disse kammuslinger er ikke anderledes. Efter panering kan du sætte dem i køleskabet
i 20 min, så paneringen klæber og bliver siddende efter stegning. Sæt kammuslingerne
på en tallerken foret med køkkenrulle for at fjerne overskydende fugt.
Kammuslinger vil også være fantastiske serveret, som stegt fisk
og skaldyr elsker:
dobbeltstegte pommes frites, coleslaw, hush puppies eller kartoffelsalat.
Som alle andre stegte fødevarer spises disse bedst friske.
Rester holder sig i køleskabet i op til 3 dage.
For at genopvarme, placeres i airfryeren 200 °C og varmes igennem,
ca. 2-3 min.
Se alle de bedste opskrifter
med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------