En hurtig ret, som passer på en buffet eller som natmad - eller når man blot har lyst til et lille lækkert mellemmåltid.
Tid: ca 25 min, heraf
10-12 min. til gratinering i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
2 spsk smør eller margarine
1 fed hvidløg
1 spsk finthakket frisk
basilikum eller 1 tsk tørret
1 spsk hakket persille
1 stor baguette
10 skiver salami
5 skiver løgpølse
75 g cabanossi-pølser
i skiver
25 g røget skinke i skiver
75 g ost i skiver
* Fremgangsmåde
1. Bland fedtstoffet
med presset hvidløg, finthakket basilikum og hakket persille.
2. Skær brødet i 1-2
cm tykke skiver, men ikke helt igennem.
Skær gerne på skrå.
3. Fordel kryddersmørret
mellem skiverne.
4. Læg de forskellige
slags pølser samt skinke og ost i snittene.
5. Stil brødet på en
bageplade med bagepapir.
Gratiner i ovnen ved
225 °C i 10-12 minutter.
Server med en salat.
Tips: Du kan bruge alle slags pølser. Men bland gerne
en mild pølse med en med lidt stærkere smag.
Cabanossi er en form for tør pølse, der svarer til en mild
salami. De er fremstillet af svinekød og oksekød, let krydret og derefter
røget. De fremstilles traditionelt i form af en lang tynd pølse, 30 til 40
centimeter lang og 1,5 cm i diameter. Variationer kan indeholde kyllinge- og
andekød.
I Østeuropa, er produktet kendt som Kabanos, et navn der stammer fra det
tyrkiske ord "kaban" (gris). Polske og ukrainske kabanos er
undertiden fremstillet af hestekød.
Det er almindeligt at de serveres og spises koldt som en appetitvækker eller
snack, ofte med terninger af ost og crackers. Skiveskåret cabanossi er også en
populær pizza topping eller klar til at gumle med en kold øl.
Interessant pølse. Nok en anelse henad spegepølse. Rigtig god røget smag og med
god kødsmag,
samtidig med at den er saftig - ligner en ganske almindelig frankfurter, men "tørret".
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------