Her er en variant på den traditionelle amerikanske hamburger. Denne chickenburger er mager, da den indeholder kyllingekød. Den er bare lækker.
Server gerne med en råkostsalat til.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryst
1 løg
1 tsk kapers
1 æg
1 tsk usødet stærk sennep
salt og peber
2 spsk olie
4 hamburgerboller
2 tomater
4 salatblade
* Tilberedning
1 Pil løget og hak det fint. Hak kapersene groft.
Hak kødet i en blender eller foodprocessor til en grov fars.
Bland kødet med ¡ af løg og kapers i en skål.
Tilsæt æg og sennep. Bland godt og smag til med salt og peber.
2. Fugt hænderne med vand og form 4 bøffer af farsen.
3. Opvarm olien på en pande og steg burgerne ca. 4 min på hver
side,
til de er sprøde og gyldne.
4. Flæk hamburgerbollerne og rist dem i ovnen eller på brødristeren.
5. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
Skyl salatbladene og dup dem tørre.
6. Læg salatblade og tomater på underdelen af bollerne.
Læg kyllingebøffen på og drys med resten af løgene.
Læg den øverste del af brødet på.
VARIATION
Lav "snacksburgere" ved at forme 12-15 små bøffer.
Steg dem og læg dem på runde brødskiver.
Garner med kapers og server med en dip til.
Tips:
For at få burgerne lige store, runde og tykke,
kan du forme dem ved hjælp af en kageform,
som er ca. 6 cm i diameter.
Tryk kødet ned i formen og pak det godt.
Tag derefter formen af og brun burgerne kraftigt
på begge sider i olie.
Hamburgere af oksekød kan være røde i midten,
hvis det ønskes, men burgere af kylling- eller svinekød
skal være gennemstegte.
Server burgeren sammen med brød, coleslaw salat,
tomat og løg og også gerne syltede agurker,
mayonnaise og ketchup.
Kyllinge-burger:
Pr. portion: Energi: Kcal 303 = kj 1276
Kulhydrat 17 g Protein 34 g Fedt 11 g (33%) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.