Et par
appetitvækkende pitabidder med luksus pålæg, bliver et festligt indslag på en
improviseret buffet. De er små men uimodståelige.
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min. 16 stk.
# Ingredienser
6 milde grønne
pepperoni
100 g sorte oliven
uden sten
4 tomater
1 lille rødløg
50 g kogt skinke
125 g mozzarellaost
2 små eller 1 stort
pitabrød
150 g færdig
salsasauce
100 g reven mager
pizzaost
2 tsk tørret oregano
1 spsk olie
½-1 tsk salt
¼ tsk peber
* Tilberedning
1. Skær pepperonierne
i skiver.
Skiv 2/3 af olivenerne og hak resten.
2. Skyl tomaterne,
udkern dem og tern frugtkødet.
Pil og tern løget.
Striml skinken. Skær
mozzarellaen i skiver.
3. Varm ovnen til
225 °C. Læg bagepapir på to bageplader.
Skær de små brød i
kvarte og det store i ottendedele.
Flæk stykkerne og
læg dem med snitfladen nedad på pladen.
Smør salsasauce på 8
af stykkerne.
Fordel olivenskiver
og pepperoni på saucen.
Drys med 2/3 af
pizzaosten.
4. Bland tomat, løg,
oregano, olie, salt og peber i en skål.
Fordel halvdelen af blandingen over 4 pitastykker,
drys de hakkede
oliven på og top med mozzarella-osten.
5. Læg resten af
tomatblandingen på de resterende brød,
læg skinken på og
drys med pizzaosten.
Gratiner 12-15 min, til osten er smeltet.
Tips:
I stedet for
pitabrød kan man anvende halve baguetter.
Læg fyldet på halve
baguetter, drys osten på og gratiner i ovnen.
Varier med fx
bladspinat og fetaost.
Blancher, hak og
fordel spinaten på tomatblandingen.
drys med osten og gratiner i ovnen.
• Salsa og grøn
chili er rige på C-vitamin.
• Mager ost er en
god kalciumkilde.
Pr. portion: Energi:
Kcal 85 = kj 357
Kulhydrat 6 g
Protein 4 g Fedt 5 g (53%) Fibre <1 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.