Disse specielle rispapirblade forhandles i kinesiske
supermarkeder. Køb ikke det rispapir, som anvendes til bagning.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
1 æggehvide
2 tsk Maizena
2 tsk tør sherry
1 tsk sukker
1 tsk hoisinsauce
225 g pillede, kogte rejer
4 forårsløg, i skiver
25 g vandkastanjer fra dåse, afdryppede, skyllede og hakkede
8 kinesiske rispapirblade (se kokkens tip)
vegetabilsk olie til friturestegning
hoisinsauce eller blommesauce, tilbehør
* Tilberedning
1. Æggehviden piskes let i en skål.
Rør Maizena, sherry, sukker og hoisinsauce i.
Tilsæt rejer, forårsløg og vandkastanjer og rør det godt
sammen.
2. Rispapirbladene blødgøres ved at dyppe dem i en skål
vand, et ad gangen.
Læg dem ud på køkkenbordet.
3. Fordel rejeblandingen midt på hvert rispapirblad.
Pak forsigtigt rispapiret rundt om fyldet, så det er helt
omsluttet.
Lav 8 pakker.
4. Varm olien i en wok, til den er næsten rygende.
Dæmp varmen en smule og tilsæt pakkerne, evt ad flere
omgange.
Frituresteg dem 4-5 min, eller til de er sprøde.
Tages op med hulske og afdryppes på køkkenrulle.
5. Anret pakkerne på et varmt fad og server straks med en
smule hoisin- eller blommesauce.
Næringsindhold:
Kalorier 133. Sukker 2 g. Proteiner 10 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Anvend dette fyld i wontondejplader, hvis du ikke kan få
rispapirblade.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.