Tapas er en spansk specialitet, som varierer i det uendelige.
Her får du to slags tapas: én med æble, honning og timian og én med creme af gedeost
og blåbærvinaigrette.
# Chèvre chaud med æble, honning og timian
1 æble, skåret i små tern
2 spsk honning
1 tsk timian
1 knsp salt
8 skiver små brød
8 skiver skimmelmodnet gedeost (gederulle)
Creme af gedeost og blåbærvinaigrette
200 g frisk gedeost
4 spsk cremefraiche
1 tsk flydende honning
1 knsp salt
4 skiver rugbrød, ristede og delt i
halve
50 g rucolasalat
4 skiver serranoskinke (eller anden
lufttørret skinke), delt i halve
Vinaigrette
1 dl frosne blåbær
1 spsk hvid balsamicoeddike
lidt salt
1 tsk sukker
*
Sådan gør du
1. Vend æble med honning, timian og salt.
2. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir.
3. Læg en skive gedeost ovenpå, og top med en god skefuld
æbletern.
4. Bag i ovnen ved 200 °C i 7-8 minutter.
5. Rør gedeost med cremefraiche til en ensartet creme.
6. Smag til med honning og evt. lidt salt (afhængigt af,
hvor salt osten er).
7. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
8. Læg rucola, skinke og gedeostcreme på hver skive rugbrød,
og dryp med blåbærvinaigretten.
Se flere dejlige opskrifter med blåbær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet
og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter