Dette er en fyldig
og forrygende let ret, der i Thailand serveres til sprøde grønsager og
flæskesvær. ✅ Vores opskrift er nem og giver
en fantastisk smagfuld ret - kan virkelig anbefales.
4 personer. Arbejdstid:
ca 30 min.
# Ingredienser
4 tørrede røde
chilier
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk
korianderrødder
½ spsk reje pasta
8 cherry tomater
2 spsk olie til
stegning
200 g hakket svinekød
3 spsk vand
1 spsk fiskesauce
salt
1 bundt forårsløg
til pynt
frisk koriander til pynt
Tilbehør:
Sæsonens sprøde grønsager
fx gulerødder, agurk, selleri og bønner
flæskesvær
* Tilberedning
1. Udblød chilierne i koldt vand i ca 10 min.
Fjern kernerne, og hak chilierne groft.
Hak skalotteløg,
hvidløg og korianderrødder.
Kom alle ingredienserne til currypastaen i en morter, og stød det godt sammen.
2. Halver cherry
tomater, og mos dem i currypastaen.
Kom pastaen over i
en skål.
3. Varm olien i en
wok, og steg kødet ved høj varme i ca 5 min.
Tilsæt currypasta og
vand, og lad simre i 3 min.
Smag til med fiskesauce og salt.
4. Kom retten i en
skål, og pynt med snittet forårsløg og frisk koriander.
Server med sæsonens
sprøde grønsager og flæskesvær.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
INFO:
Curry er en række retter med oprindelse i det indiske
subkontinent, der bruger en kompleks kombination af krydderier eller urter, som
regel inkluderer malet gurkemeje, spidskommen, koriander, ingefær og friske
eller tørrede chilier. Curry tilberedes generelt i en sauce.
Karry (på engelsk: curry) er et gult eller gulbrunt,
oprindelig indisk blandingskrydderi der bruges til bl.a. gryderetter og sauce
der spises sammen med ris sammensætning og styrke varierer, men krydderiet
indeholder bl.a. ingefær, koriander, cayennepeber, muskat og gurkemeje