Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Tomat-æg
med chili
Til 4 portioner.
Tilberedningstid: ca 20 minutter (plus bagetid)
# Ingredienser
6 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 rød peberfrugt
olie til stegning
peber og salt
4 æg
4 tynde skiver
chorizo
krydderurter til pynt
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes
til 160 °C.
Tomaterne skoldes,
flås, udkernes og skæres i små stykker.
2. Løget og
hvidløgsfeddet skrælles og hakkes.
Chilien og
peberfrugten gøres i stand, skylles og halveres.
Stilkfæstet og
kernerne fjernes, og resten hakkes fint.
3. Lidt olie varmes
op i en dyb pande.
Løgene brunes i den,
og peberfrugt, chili, hvidløg og tomater tilsættes.
Lad massen småkoge i
ca 12 minutter, til den bliver tyk.
Den krydres med salt
og peber.
4. Blandingen fyldes
i 4 flade ildfaste skåle.
Med en spiseske
trykkes der en lille fordybning i hver.
Slå et æg ud i hver
fordybning.
5. Hver æggeblomme
dækkes af en skive chorizo.
Lad æggehviden stivne i ovnen.
Før serveringen
pyntes med krydderurter.
Serveres med hvidt
brød til.
Pr. portion ca. 187
kcal/785 kj. 12 g protein, 12 g fedt, 6 g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------