Forret. Arbejdstid: 30 min. Iblødlægning, rispapir: ca 10 min. Skal hvile, rispapir: 15 min. Stegetid: ca 3 min. pr. hold. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer. Mængde: 30 stk.
# Ingredienser
til Vietnamruller
30 blade rispapir (ca 15 cm i diam.)
1 (stort) icebergsalathoved
Fyld:
1 gulerod
1 lille ds bambusskud (150 g)
2 spsk olie
300 g hakket svinekød
150 g friske bønnespirer
salt og peber
¾ l olie
*
Sådan laves Vietnamruller
Fyld:
1. Skræl guleroden og riv den groft.
Skær bambusskuddene i små terninger.
2. Varm olien i en gryde og brun kødet heri, til det
»smuldrer« og har skiftet farve.
Tilsæt guleroden og lad den svitse med et par min.
3. Tilsæt bambusskud og bønnespirer, lad dem svitse med et
par min. og krydr med salt og peber.
Tag gryden fra varmen.
4. Pluk bladene af salathovedet, der skal bruges 30 stk.
5. Læg rispapiret i blød, ca 10 min.
Lad det tørre, ca 15 min.
6. Læg et stykke rispapir på en tallerken.
Læg et salatblad, som er halvt så stort som papiret, ovenpå
og herpå 1 spsk af fyldet.
Bøj siderne ind og rul stramt om fyldet.
7. Hæld olien i en wok eller i en frituregryde.
Varm olien til 180 °C.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
8. Friter rispakkerne ca 3 min. pr. hold, til fyldet er
stegt og rispapiret sprødt.
9. Tag pakkerne op med en hulske og læg dem på fedtsugende
papir.
10. Varm atter olien op til 180 °C.
Kom alle rispakkerne i på en gang, og lad dem stege et par
sekunder.
Tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og server dem
straks, rygende varme.
Tips: Rispapirsruller er en af Vietnams
»nationalspiser«.
En salat af fintstrimlet icebergsalat, papaya og peberfrugt,
pyntet med persille og hakkede, usaltede jordnødder, kan serveres til.
Se andre opskrifter med Forårsruller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------