Frokost Natmad. Arbejdstid: 20 min. Gratineringstid: ca 5 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Welsh rarebit
4 skiver sandwichbrød
300 g cheddarost
50 g smør
2 dl pilsner
2 æggeblommer
2 tsk worcestershiresauce
1 knsp cayennepeber
Ovnfaste tallerkener
*
Sådan laves Welsh rarebit
1. Sæt ovnen på 250 °C.
2. Riv osten groft eller skær den i små stykker.
Kom ost, smør og pilsner i en tykbundet gryde og lad det
smelte sammen ved svag varme.
Rør i gryden, men kun til indholdet er som en lind grød, det
må ikke koge.
3. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i enkeltvis.
Smag til med worcestershiresauce og cayennepeber.
4. Rist brødskiverne og læg dem på hver sin ovnfaste
tallerken.
Hæld ostecremen over og gratiner få min. i ovnen, til
overfladen er gylden, men endelig ikke mørk, så smager osten bittert.
Server omgående.
Tips: Emmentaler, samsø, maribo, parmesan eller en
blanding heraf kan erstatte cheddarosten.
Rarebit (rare bit) betyder en sjælden (god) mundfuld.
Buck rarebit:
Tilbered brødene som ovenfor, men læg ved servering et
pocheret æg oven på hver brødskive.
Se pocheret
æg.
INFO: Welsh rarebit: Walisisk kanin eller walisisk rarebit
er en ret bestående af en varm ostebaseret sauce serveret over skiver ristet
brød. Rettens oprindelige navn fra det 18. århundrede var den vilde
"walisiske kanin", som senere blev fortolket som "rarebit",
da retten ikke indeholder nogen kanin.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------