Disse sprøde lækkerbiskener er en ideel indledning til et
kinesisk måltid. Her er de fyldt med kylling og svampe.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
250 g kyllingebryst uden skind og ben
60 g champignoner
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 spsk fiskesauce
1 spsk hakket, frisk koriander
2 spsk vegetabilsk olie
ca. 50 wontondejplader
olie, til friturestegning
salt og peber
strimlede forårsløg, til pynt
sød chilisauce, tilbehør
* Tilberedning
1. Kom kylling, svampe, hvidløg, skalotteløg, fiskesauce og
koriander i en blender eller foodprocessor.
Blend 10-15 sekunder. Eller hak alle ingredienser fint og
rør dem sammen.
2. Varm olien i en wok eller stor pande og tilsæt
kyllingeblandingen.
Svits under omrøring i ca. 8 min og mas evt klumper, til det
er brunet.
Hældes i en skål og afkøles i 10-15 min.
3. Læg wontondejpladerne på et rent, fugtigt viskestykke, to
ovenpå hinanden.
Læg en teskefuld af fyldet i midten.
Fugt kanterne med vand, lav små poser og pres kanterne godt sammen.
Fortsæt til alt fyldet er brugt.
4. Varm olien i en wok eller frituregryde.
Steg dejposerne, nogle få ad gangen, i 2-3 min, til de er gyldne.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
Holdes varme, mens resten steges.
5. Læg dem på et varmt serveringsfad og pynt med strimlet
forårsløg.
Serveres straks, ledsaget af sød chilisauce.
Næringsindhold:
Kalorier 285. Sukker 1 g. Proteiner 16 g. Fedt 19 g. Kulhydrater
14 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.