Til frikadeller og kødboller
kan der bruges samme fars. Farsen er hakket flæskekød og kogt skinke. Det tager
ikke længere tid at røre en dobbelt portion fars, for dermed at lave mad til 2 dage.
Den ene portion kan fryses, så er der hurtig mad til en travl dag.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Stegetid: 8-10 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
500 g hakket flæskesmåkød
100 g kogt skinke
1 løg
4 spsk hvedemel
2 spsk kartoffelmel
1 æg
2-3 dl fløde
salt, peber
1 tsk salvie
½-1 tsk reven muskatnød
50-75 g smør el. margarine
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med skinken skåret i terninger.
Tilsæt revet løg, hvede-
og kartoffelmel, æg og fløde.
Rør farsen godt.
Krydr med salt, peber,
salvie og reven muskatnød.
2. Smelt fedtstoffet
gyldent og form farsen til frikadeller.
Steg frikadellerne i
fedtstoffet 8-10 min.
Vend dem ofte under stegningen.
Se alle de bedste opskrifter Kartoffelsalat eller med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.