Gravad laks er en klassiker, kan både serveres til
påskefrokosten eller bruges til madpakken.
Lav din egen gravad laks med frisk dild. Serveres med en
hjemmerørt rævesovs på toppen.
Vær opmærksom på at laksen skal trække i 2 dage i køleskabet
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
1 lakseside
2 spsk salt
3 spsk sukker
2 tsk knuste hvide peberkorn
2 bundt dild (+ 1 bundt når der skal serveres)
Gravlakssauce
- Rævesovs
1 bundt finthakket dild
1 dl neutral olie
½ dl hvidvinseddike
½ dl dijonsennep
2 spsk brun farin
1 smule salt
1 smule peber
* Fremgangsmåde
Befri laksesiden for de små ben. Del den i to.
Drys kødsiden på begge stykker med en blanding af salt,
sukker og peber samt rigeligt, finthakket dild.
Husk at skylle og tørre dilden grundigt.
Læg laksestykkerne i et fad med kødsiden mod hinanden og
drys resten af dilden over.
Dæk med køkkenfilm og læg noget tungt ovenpå.
Lad trække i køleskabet i 2 dage, hvor stykkerne vendes et
par gange undervejs.
Skrab resterne af dilden af stykkerne og drys med
friskhakket dild.
Serveres i tynde skiver på surbrød med hjemmelavet rævesovs
til.
Gravlakssauce
- Rævesovs
Rør alle ingredienser grundigt sammen. Smag til.