Det tager tid at
lave en rigtig fin kødterrine, til gengæld bliver der meget mad. 15-20 skiver
kan du regne med at få ud af denne portion. Kan anbefales
Tid: 2 timer, heraf
1 time og 20 min i ovnen. Den ubagte fars holder sig 2 mdr. i fryseren.
15-20 skiver
# Ingredienser
150 g stribet flæsk
4 laurbærblade
35 g hakkede mandler
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl piskefløde
¼ tsk peber
1 tsk estragon
FYLD:
1 dl tør hvid
portvin
400 g kyllingelever
15-20 champignoner
1 spsk smør eller
margarine
GELÉ:
8 blade husblas
4 dl bouillon (vand
+ terning)
1 dl tør hvid portvin
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
fyldet. Hæld portvinen over kyllingeleveren.
Lad det stå 15 min. Rens imens champignonerne.
Steg dem let i
fedtstoffet.
2. Findel flæsk,
laurbærblade og mandler i foodprocessoren.
Tilsæt oksekød,
salt, æg, piskefløde, peber, estragon samt portvinen
fra leveren og bland det til en fars.
3. Smør en form, 1½
liter.
4. Læg halvdelen af
farsen i.
Læg kyllingelever i en stribe i midten med svampe på begge sider.
Dæk med resten af
farsen. Tryk det godt sammen.
5. Dæk med folie og
bag ved 175 °C i 1 time og 20 min.
6. Udblød husblassen
10 min.
7. Bring bouillonen
til geleen i kog.
Tilsæt portvin. Kram
husblassen op af vandet og lad den smelte i bouillonen.
8. Hæld geleen op i
en lille bradepande. Lad den stivne i køleskabet.
9. Skær terrinen i
skiver og server med geleen i trekanter eller som små stjerner stukket ud med
en form.
En frisk grøn salat
passer også godt til.
Tips: Hvis du vil forberede kødterrinen i god tid,
kan du fryse den rå masse i formen.
Optø den i
køleskabet og bag den som ovenfor.
En terrine der
fryses efter bagningen kan blive vandet og kedelig.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket
oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------