En paté man tilbereder af kartofler, er en ny og lidt usædvanlig måde at anvende vor mest elskede grønsag på. Sammen med lakserogn og lidt kold cremefraiche, er den en sikker vinder, til
din næste gæstemiddag. Den bliver måske ligefrem familiens favorit, som du vender
tilbage til, igen og igen.
Tid: 30 min + 2-3 timer
i køleskab. 4 pers.
# Ingredienser
500 g kartofler
1 tsk salt
4 blade husblas
100 g hytteost
¼ tsk peber
1 bdt. purløg
1 æggehvide
2 dl piskefløde
(salt og peber)
1 glas lakserogn til
serveringen
cremefraiche til serveringen
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i tern.
Kog dem møre i letsaltet
vand ca 15 minutter.
2. Pres kartoflerne gennem
en purépresse mens de stadig er varme.
3. Udblød husblassen
i koldt vand ca 10 minutter.
4. Rør kartoflerne med
hytteost, peber og hakket purløg.
5. Pisk æggehviderne
til fast skum. Pisk fløden i en anden skål.
6. Vend æggehvider og
fløde i kartoffelmosen.
Smag evt. til med mere salt og peber.
7. Kram husblassen op
af vandet og smelt den ved svag varme.
Rør det i patémassen.
8. Hæld massen i en lille
form ca 1 liter.
For den gerne med plastfolie,
så bliver patéen lettere at vende ud.
9. Lad den stivne i køleskabet
2-3 timer.
Server patéen i skiver
med lakserogn og cremefraiche.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------