Ideen til denne ret kommer fra en spansk restaurant med det sære navn "Den andalusiske Hund".
Tid: ca 30 min. 18-20
stk.
# Ingredienser
500 g gravet laks
½ bdt. purløg
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
¼ tsk groftmalet sort
peber
1-2 tsk friskpresset
citronsaft
1 æg
(salt)
1-2 spsk olie
SERVERING:
salatblade
1 bdt. radiser
1 rødløg
3-4 skiver hvidt brød
* Fremgangsmåde
1. Fjern skind og evt.
ben fra laksen. Hak laksekødet fint.
2. Skyl purløget. Pil
hvidløg og rødløg. Hak de tre slags løg fint.
3. Bland laksekødet med
de tre slags løg, groftmalet sort peber,
friskpresset citronsaft og æg til en fars.
Smag evt. til med salt.
4. Form farsen til 18
- 20 små bøffer.
5. Varm olien i en grillpande
eller stegepande.
6. Steg bøfferne hurtigt
på begge sider. Anret dem på salatblade.
7. Pynt med hakkede radiser,
rødløgringe og ristede brød- croutoner.
8. Server laksetataren
som forret til en middag eller som tilbehør til drinks.
Tips: Brug gerne de småstykker af gravlaksen, som ofte
bliver tilovers,
når man har skåret de store og fine skiver af.
Se alle de bedste opskrifter med Gravet
laks
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------