Et dejligt brød med
fyld af basilikum, oregano og oliven. Du kan fint servere brødet til en kop te,
et glas øl eller vin. Eller som tilbehør til supper.
Tid: 1½ time, heraf
50 min til hævning og 20 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbar ca 5 mdr.
ca 10 skiver
# Ingredienser
2 dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
ca 5 dl hvedemel
15 sorte oliven
15 grønne oliven
2 tsk basilikum
2 tsk oregano
3 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
37 °C.
Rør gæren ud i
skålen med lidt af vandet.
2. Tilsæt resten af
vandet sammen med olie og salt.
Rør det meste af
hvedemelet i.
Lad dejen hæve ca 30
min.
3. Hak olivenerne
eller skær dem i skiver.
4. Ælt dejen igennem
i skålen.
Tag den op på et melet bord.
Rul den ud til 25 x
35 cm.
5. Drys de grønne og
sorte oliven over dejen sammen med basilikum, oregano og det meste af osten.
Rul dejen sammen fra den lange side.
6. Læg rullen på
sammenføjningen på en plade med bagepapir.
Drys resten af osten
over. Lad brødet hæve ca 20 min.
7. Bag brødet
nederst i en 225 °C varm ovn ca 20 min, og server det lunt i skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza eller
med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------