Til frikadeller og kødboller
kan der bruges samme fars. Farsen kan helt være hakket flæskekød eller halvt flæskekød
og halvt kalvekød eller oksekød. Det tager ikke længere tid at røre en dobbelt portion
fars, for dermed at lave mad til 2 dage. Den ene portion kan fryses, så er der hurtig
mad til en travl dag.
Herlige, saftige frikadeller-her
serveret med stuvede kartofler.
Grundopskrift på fars
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Hviletid: ca. 30 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
500 g hakket flæskekød
el. halvt flæskekød og halvt kalvekød el.
halvt flæskekød og halvt oksekød
60 g hvedemel (1 dl)
1 løg
1 æg ell. 2 æggehvider
2-3 dl mælk
salt, peber
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød med mel.
Pil løget og riv det
i.
Rør æg eller æggehvider
i og tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring.
Rør farsen godt. Krydr
med salt og peber.
Lad gerne farsen hvile
på et koldt sted ca 30 min, før den skal steges/koges.
Konsistensen af farsen skal være så fast, at den holder faconen.
Tips
2-3 spsk af melet kan
erstattes med kartoffelmel eller havregryn.
Farsen kan yderligere krydres med allehånde, nellike eller karry.
Frikadeller
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 20 min. Stegetid: 8-10 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
1 portion fars (se grundopskrift
på fars)
50-75 g smør el. margarine
* Tilberedning:
1. Rør farsen og lad
den hvile ca. 30 min.
2. Smelt fedtstoffet
gyldent.
Tag panden fra varmen,
dyp en ske i fedtstoffet og form farsen til frikadeller.
Sæt atter panden på varmen
og steg frikadellerne 8-10 min.
Vend dem ofte under stegningen.
3. Server frikadellerne
med stuvede grønsager eller kartofler, ristede kartofler, kartoffelgratin, grøn
salat eller kartofler og sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.