Rosmarin passer fint
til svinekød, især hamburgerryg. Her foreslår vi de klassiske Hasselback
kartofler til. Det er både til hverdag og fest
Tid: 1 time, heraf
40 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
600 g hamburgerryg
1½ dl bouillon (vand
+ terning)
skal og saft af 1 citron
1 løg
2 tsk rosmarin
sort peber
HASSELBACK
KARTOFLER:
4-6 ensartede kartofler
2 spsk smør eller
margarine
½ tsk salt
2 spsk tør reven ost
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
kartoflerne.
Skræl dem og skær
dem i tynde skiver, men ikke helt igennem.
De skal stadig hænge
sammen i bunden. Læg fx en træske langs med kødet.
Pas på, du ikke
kommer til at skære dem helt igennem.
2. Læg kartoflerne i
et ovnfast fad. Pensl dem med smeltet fedtstof.
Sæt fadet midt i en 225
°C varm ovn i 20 min
3. Pensl igen med
smeltet fedtstof. Drys med salt og reven ost.
4. Bag yderligere 20
min eller til kartoflerne er møre.
5. Skær
hamburgerryggen i ½ cm tykke skiver.
Læg dem taglagt i et
ovnfast fad.
6. Bland bouillonen
med citronsaft og -skal, hakket løg, rosmarin og sort peber.
7. Hæld saucen over
kødet.
Dæk fadet med folie
og sæt det i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 20 min.
8. Server kødet med
kartoflerne og en frisk æblesalat.
Har du travlt kan du
fint servere kødet med ris eller kogte kartofler.
Tips: Tilbered kødet i portionsforme. Sæt dem to og
to i mikroovnen.
Tilbered ved 750W i 8-9
min Lad det køle af og frys ned som frokostportioner.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------