Billede: Kartofler med kaviarfyld nederst og Hasselbackkartofler med bacon og parmesan øverst.
Denne ret er forbavsende let at lave og giver ethvert
middagsbord et skær af overdådighed og elegance. Bedst 24 timer i døgnet
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 25 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
8 små, runde kartofler
1 liter fiskebouillon
120 g kaviar
80 g cremefraiche
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles, og den ene ende skæres bort, så
kartoflerne kan stå på højkant.
De udhules forsigtigt med en æbleudkerner.
Pas meget på, ikke at lave hul hele vejen gennem kartoflen.
Kartoflerne snittes til med en lille, skarp kniv.
2. Bunden af en gryde smøres med smør.
Læg de udhulede kartofler i gryden, og dæk dem med
fiskebouillon.
Bouillonen bringes i kog og simrer lige så stille i 20-25
min.
Prøv med en skarp kniv, om kartoflerne er møre. De må
endelig ikke overkoges.
3. Kartoflerne fyldes med kaviar.
Pynt hver enkelt med en tsk cremefraiche og en lille smule
kaviar.
Kokketips Hvis økonomien ikke lige er til ægte
kaviar, kan den udmærket erstattes af stenbiderrogn; det er betydeligt
billigere og smager skønt. Prøv også med lakserogn.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.