En fest-ret til
store selskaber, som fx bryllup eller andre højtidsdage. Retten kan nemlig
forberedes i god tid. Nemt at forberede og så lige til at varme, når det er
spisetid.
Tid: 50 min, heraf 40
min i ovnen + 7 timer til marinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
500 g oksefilet
MARINADE 1:
2 spsk soya
½ spsk HP-sauce
½ tsk salt
2 spsk olie
½ spsk flydende
honning
MARINADE 2:
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
2 dl olie
1 tsk salt
½ tsk fint stødt sort
peber
1 presset fed hvidløg
½ dl finthakket
persille
2 spsk kapers
* Fremgangsmåde
1. Afpuds kødet.
Bland ingredienserne
til marinade 1.
Læg fileten i
dobbelte plastposer og hæld marinaden på.
Mariner 3 timer.
Vend nu og da.
2. Læg fileten i en
lille bradepande.
Stik et
kødtermometer i så spidsen sidder midt i kødet.
3. Steg ved 175 °C
til termometeret viser 65 °C, ca 40 min.
Vend fileten en gang undervejs.
4. Pak stegen ind i
folie og lad den køle af.
5. Bland
ingredienserne til marinade 2.
6. Skær den kolde
filet i ½ cm tykke skiver.
Læg dem i en skål og
hæld marinaden på.
Lad kødet marinere
koldt i 4 timer.
Øs marinaden over
kødet et par gange undervejs.
7. Tag kødet op og
server det med bagte kartofler, hvidløgssmør og en blandet salat -
som fx grøn salat,
fintstrimlet bladselleri og solsikkespirer.
Tips: Oksefileten kan steges og marineres i flere
tempi.
Frys kød og marinade
2 ned, og lad det optø langsomt i køleskabet før det skal bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------