En ægte
wienerschnitzel skal tilberedes af det fineste kalvekød. Her er en
virkelig lækker ret med kalveinderlår, det er altid godt! Retten er nem og kan
anbefales
Tid: 15 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 skiver
kalveinderlår (1 cm tykke, 500 g)
3 spsk olie, smør
eller margarine
PANERING:
1 dl hvedemel
2 æg
2 spsk vand
1 dl rasp
1 tsk salt
¼ tsk sort eller
hvid peber
PYNT:
1 citron
4 ansjos- eller
sardelfileter
kapers
revet peberrod eller persille
* Fremgangsmåde
1. Bed slagteren om
at banke kødskiverne ud eller -
læg skiverne
udbredte i en plastpose og bank dem forsigtigt ud med hånden.
Dup dem tørre med køkkenrulle.
2. Vend kødet først
i hvedemel derefter i æggene pisket med vand og til sidst i rasp krydret med
salt og sort eller hvid peber.
Lad paneringen tørre lidt.
3. Skær citronen i
skiver. Rul ansjos- eller sardelfileterne og læg dem midt på citronskiverne.
Læg kapers og revet peberrod i hullerne, eller brug sardeller fyldte med
kapers.
Dette kaldes "en dreng" i kokkeverdenen.
4. Opvarm
fedtstoffet på en pande ved jævn varme.
Brun og steg
schnitzlerne 2-3 min på hver side, 1-2 ad gangen.
Kød som er paneret
med rasp, brænder let på, så pas på panden ikke bliver for varm.
Snit kanterne og
sørg for at schnitzlerne er godt gennemstegte.
5. Anret
wienerschnitzlerne på et varmt serveringsfad og pynt dem.
Server med små,
grønne ærter eller haricots verts og kogte eller
pressede kartofler samt evt.
en grøn salat.
Tips: En schnitzel af denne type kan også
tilberedes af skinkekød.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------