Ananas, soya,
honning, karry og banan - eksotiske ingredienser som her sætter smag på retten.
Her er en virkelig lækker ret med ris, det er altid godt!
Tid: 1¾ time, heraf
1¼ time i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg nakkesteg uden
ben
1 spsk soya
1 spsk honning
½ tsk karry
1 tsk salt
¼ tsk peber
SAUCE:
2 dl ananasvæde
2 spsk hvedemel
2 dl sky + bouillon
(terning)
1 tsk honning
1 tsk soya
½ tsk karry
½ tsk salt
TILBEHØR VED
SERVERING:
1 rød peberfrugt
1 ds. ananasringe
(800 g)
2 bananer
1 pk bacon (150 g)
* Fremgangsmåde
1. Sæt et
kødtermometer midt i kødet.
Så meget som muligt
af røret skal sidde inde i stegen.
2. Læg stegen i et
ovnfast fad.
Krydr med soya, honning, karry, salt og peber.
Stil fadet i ovnen
ved 175 °C i 1¼ time eller til termometeret viser 85 °C.
3. Tag stegen ud, og
lad den hvile under aluminiumsfolie 15
min.
4. Pisk ananasvæde
og hvedemel sammen i en gryde.
Tilsæt skyen fra
stegen.
Spæd evt. med
bouillon til den ønskede mængde.
Krydr med honning, soya, karry og salt. Lad koge 3 min.
5. Skær kødet i
skiver og anret dem på et fad.
6. Skyl og striml
peberfrugten.
Skær ananassen i tern, bananerne i skiver.
Striml baconet. Steg
det hele i baconfedtet.
7. Fordel blandingen
på kødet.
Server stegen med sauce og ris.
Tips: Svinekam med eller uden ben kan tilberedes på
samme måde som anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------