Børn er altid glade for denne ret, den er sjov at spise og
så har den en herlig, kraftig smag. Server med ris eller brød og grønsager. Hurtigt
Let og lækkert
• Røde bønner er en god og fiberrig proteinkilde. Vælg
magert kød.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 6 portioner
#Ingredienser
1 kg magert hakket oksekød
1 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
2-3 chilifrugter
3 dåser røde kidneybønner
1 rød, spansk peber
2 dåser knuste tomater
½ dl tomatpuré
2½ dl tør rødvin
5 dl oksebouillon (-fond)
1-1½ tsk salt, ¼ tsk sort peber
½ dl hakket persille
* Tilberedning
1. Opvarm olien på en stor pande ved god varme.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Steg løgene gyldne i olien.
Tilsæt hvidløg og smuldr kødet i lidt ad gangen.
Steg under omrøring, til kødet har skiftet farve.
2. Udkern, skyl og skiv chilifrugterne tyndt.
Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en si.
Udkern og skyl den spanske peber og hak den fint.
Kom grønsager, tomater, tomatpuré, vin og bouillon på
panden.
Rør rundt og bring det i kog.
Smag til med salt og peber.
3. Sænk varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min, til
saucen er jævnet noget.
4. Rør den hakkede persille i og server med fx tern af
avocado,
tern af tomater, en salat og syrnet fløde eller mager cremefraiche.
FRYSNING
Afkøl tiloversbleven chili con carne, hæld i frostboxe med
låg
og frys ned. Kan holde sig op til 3 mdr.
Ved opvarmning kan man spæde med lidt ekstra tomater eller
syrnet fløde, eftersom smagen bliver noget stærkere under
frysning.
Tips
Chilifrugter findes i flere farver og de varierer i styrke.
Denne ret bliver bedst med små røde chilifrugter.
Soltørrede tomater passer perfekt til denne ret.
Lad dem helt enkelt trække en tid i
kogende vand og siden suge væske til sig fra chiligryden.
Chili con carne:
Pr. portion: Energi: Kcal 514 = kj 2159
Kulhydrat 39 g Protein 49 g Fedt 18 g (32%) Fibre 16 g
Tips:
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.