Singapore Chilikrabber er en lækker skaldyrsret serveret i
en tyk og let krydret tomatsauce. Krabben skal spises med fingrene, så husk
servietter!
Forberedelsestid: 55
min. Tilberedningstid: 45 min. Antal kuverter 2-4
# Ingredienser
2 helt friske
krabber, à ca. 500 g
60 g hvedemel
60 ml olie
1 mellemstort løg,
finthakket
5 cm frisk ingefær,
fintrevet
4 fed hvidløg,
finthakkede
3-5 røde chili,
finthakkede
500 ml færdiglavet
tomatpastasauce
250 ml vand
2 spsk soyasauce
2 spsk sød
chilisauce
1 spsk risvinseddike
2 spsk farin
dipsauce eller chilisauce på flaske
* Tilberedning
1. Vask krabberne
godt og rens skallerne med en skurebørste.
Flæk krabberne midt
over med en stor kniv og skyl dem godt
under den kolde
hane.
Fjern forsigtigt
gæller og svampede dele.
Slå på ben og kløer
med den flade side af kniven eller
en kødhakker, så
skallerne går i stykker,
(så bliver det
nemmere at spise kødet).
2. Drys krabberne
med mel og ryst det overskydende mel af.
Opvarm ca. 2 spsk af
olien i en stor wok og steg krabberne
en ad gangen.
Krabben skal vendes
og holdes nede i olien, lige til skallen bliver rød.
Fortsæt med resten
af krabberne.
3. Hæld resten af
olien i wokken og steg løg, ingefær, hvidløg og
chili i 5 min ved
middelvarme og rør med jævne mellemrum.
Tilsæt tomatsauce,
vand, soyasauce, chilisauce, eddike og farin.
Varm det op og lad
det koge i 15 min.
Læg krabberne
tilbage i wokken og lad det simre under forsigtig
omrøring i 8-10 min
eller indtil krabbekødet bliver hvidt.
Giv endelig ikke
retten for meget.
Serveres med dampede
ris og dipsauce efter eget valg.
Tip: Sæt skylleskåle
på bordet.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Singapore
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------