Den cremede risbudding hedder oprindeligt en riz au lait og er det franske svar på en risalamande. I denne opskrift serveres desserten med chokolade.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
5 dl vand
220 g ukogte parboiled ris
2 spsk smør
60 g sukker
2 spsk majsstivelse
5 dl mælk
½ tsk vanilla
2 æggeblommer
80 g chokoladeknapper/spåner
Flødeskum
Usødet kakaopulver
og småkager til pynt
* Fremgangsmåde
1. Bring vandet i
kog i en stor gyde.
Rør ris og smør i.
Skru varmen ned; læg
låg på og lad det simre i 20 min.
Fjern det fra
varmen.
Lad det stå
tildækket indtil alt væden er absorberet, cirka 5 min.
2. Bland sukker og
majsstivelse i en lille skål; tilsæt det til de varme ris i gyden.
Rør mælk i.
3. Bring blandingen
i kog, rør jævnligt.
Koges i 1 minut, rør konstant.
Fjernes fra varmen;
rør vanilla i.
4. Pisk æggeblommer
i en lille skål.
Rør cirka 2,5 dl af
den varme risblanding op i æggeblommerne.
5. Rør
æggeblommeblandingen tilbage i den resterende risblanding i gryden.
6. Kog risblandingen
over mellem varme, rør hyppigt, lige indtil blandingen begynder at boble.
Fjernes fra varmen;
tilsæt chokoladespåner og rør indtil de er smeltede.
7. Øs det op i
individuelle portionsglas.
Køl dem.
8. Hæld flødeskum i
en sprøjtepose med en stor stjernetud.
Klem det på toppen
af hver portion.
9. Sigt det usødede
kakaopulver igennem en fintmasket si eller en sigte over hver portion.
Pynt hvis det
ønskes.
Trin 4: Tilsæt 2,5
dl af de varme ris til æggeblomme-blandingen.
Trin 5: Tilsæt
æggeblommeblandingen tilbage til risblandingen ..
Trin 8: Klem
flødeskum på toppen af hver portion.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------