Denne citrussmagende ret kommer helt sikkert til at blive en genganger på den daglige menu. Den søde appelsinsmag tiltaler børnene.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g skinkekød
2½ dl fuldkornsris
4 dl vand
½ tsk kanel
3½ dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk rørsukker
1 spsk maizenamel
1 tsk reven appelsinskal
¼ tsk ingefær
1 dåse (175 g) mandariner
1 tsk majsolie
* Tilberedning
1. Bland ris og vand i en gryde.
Bring det i kog, læg låg på og dæmp varmen.
Lad det koge ved svag varme til risene er møre, ca. 40 min.
Tag gryden fra varmen og rør kanelen i.
2. Bland imens appelsinsaft, rørsukker, maizenamel,
appelsinskal og ingefær. Bland det godt.
Afpuds kødet og skær det i 2½ cm store tern.
Lad mandarinerne dryppe af
3. Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.
Læg kødet på og steg det under omrøring, til
det ikke længere er rosa i midten, ca. 5 min.
Læg kødet til side.
Hæld appelsinsaftblandingen og mandarinerne på panden og
kog det under omrøring, til saucen er jævn, ca. 5 min.
Bland kødet med saucen og lad det simre i ca. 4 min.
4. Anret risene på et serveringsfad og læg kød- og
mandarinblandingen ovenpå. Server straks.
Tips:
Garner med appelsinskal: vask og tør en appelsin.
Skær med en kartoffelskræller lange, tynde strimler.
Dekorer kødgryden med strimlerne.
Alternativ: bind skalstrimlerne i en løs knude.
For yderligere udsmykning:
gør det samme med citron og lime og bind de
tre farver sammen.
Pr. portion: Energi: Kcal 345 = kj 1449
Kulhydrat 33 g Protein 24 g Fedt 13 g (34%) Fibre 2 g
• Fuldkornsris indeholder mange fibre.
• Afpudset skinkekød uden ben er magert.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.