Sæt denne gratin øverst på listen ved næste sammenskudsgilde eller buffet. Hvis du tilsætter kylling, får du en herlig hovedret.
• Cremede supper bidrager med smag uden at tilsætte alt for
meget fedt.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 8 portioner
# Ingredienser
3¾ dl hvide ris blandet med vildris
1 løg, finthakket
5 dl vand
1 dåse (ca. 300 g) jævnet svampesuppe
3 dl reven ost
DESUDEN:
olie, smør eller margarine til fadet og stegepanden
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et gratinfad med fedtstof.
2. Smør en stegepande med olie eller fedtstof.
Opvarm panden ved jævn varme.
Tilsæt løgene og steg dem derpå under omrøring, ca 5 min.
Tilsæt vand og suppe.
Bring det i kog under omrøring og tag så panden fra varmen.
3. Bland risene og halvdelen af den revne ost i
suppeblandingen.
Hæld det i gratinfadet. Dæk med alufolie.
4. Stil fadet i ovnen ca. 15 min.
Drys resten af osten over og gratiner i ovnen til osten er smeltet,
ca. 5 min. Server straks.
VARIATION
Erstat svampesuppen med en anden jævnet suppe, fx kyllinge-,
asparges- eller broccoli suppe.
Cremet vildrisgratin:
Pr. portion: Energi: Kcal 202 = kj 848
Kulhydrat 26 g Protein 11 g Fedt 6 g (27%) Fibre 2 g
Tips:
Kom vildris i færdige supper for at få en mere fyldig suppe.
Kom vildrisene i og lad dem koge med suppen til de er møre.
Rør rundt nu og da.
Suppe på dåse kan hjælpe til med at få maden færdig på et
par minutter. Læs omhyggeligt på etiketten hvad produktet
indeholder og hvordan det skal tilberedes.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.