Lækker ret med ris og løg, grønne bønner, ærter samt hvidløg
og persille. Safran giver nemlig retten en mere gylden og aromatisk smag og
farve.
Til 4-6 pers
# Ingredienser
1 stor knsp safran
1¼ liter grønsagsbouillon,
varm
2 spsk olie
1 stort løg, fint
hakket
1 stort fed hvidløg,
presset
400 g runde ris
100 g tynde grønne
bønner, hakkede
salt og peber
100 g frosne ærter
bredbladet persille,
til pynt
* Tilberedning
1 Kom safrantråde i
en lille skål og tilsæt en smule af den varme bouillon.
Sæt det til side og
lad det trække.
2 Varm imens olien i
en lav, tykbundet gryde for jævn til kraftig varme.
Tilsæt løg og svits
i ca. 3 min.
Tilsæt derefter
hvidløg og svits i yderligere 2 min, eller til løget er blødt,
men ikke brunet.
3 Skyl risene under
rindende koldt vand, til vandet er klart.
De afdryppes. Kom
dem i gryden sammen med bønner og rør,
til de er dækket af
olie.
Hæld bouillon ved og
smag til med salt og peber.
Bring det i kog,
dæmp varmen og lad det simre uden låg i 12 min
og uden at røre i
det.
4 Rør forsigtigt
ærterne i og lad det fortsat simre i 8 min,
til al væden er
absorberet, og bønner og ærter er møre.
Smag og juster evt
krydringen. Pynt med persille og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------