Man kan tit få lyst
til at prøve noget helt anderledes. Så er det en god ide med denne kinesisk
inspirerede ret. Den har en helt speciel marinade, som bare må opleves!
Tid: 30 min + 2
timer til marinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
400 g mørt oksekød
MARINADE:
1 dl sukiyaki-sauce
2 spsk sesamolie
3 fed hvidløg,
pressede
1½ tsk groft kværnet
peber
1 tsk sambal oelek
1 spsk sukker
1 tsk salt
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
strimler. Læg dem i en skål.
2. Rør
ingredienserne til marinaden sammen.
3. Hæld marinaden
over kødet og bland det.
Lad kødet stå koldt
2 timer.
Rør rundt et par
gange undervejs.
4. Opvarm en
stegepande uden fedtstof.
Steg kødstrimler
nogle stykker ad gangen hurtigt ved kraftig varme.
5. Server gerne det
marinerede kød direkte fra panden.
Giv evt. jasminris
drysset med purløg til.
Suppler med
agurkestave og syltet ingefær.
Server evt. resten
af marinaden som sauce.
Tips: I stedet for oksekød kan du bruge strimler
af kyllingefilet eller skinkekød. Men brug den samme krydring som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------